Понедельник, 29.04.2024, 09:50
Приветствую Вас Гость | RSS

Главная » 2016 » Июль » 1 » Міжнародний фестиваль «В стенах серебряного века - 2016»
12:12
Міжнародний фестиваль «В стенах серебряного века - 2016»

У затишному замковому містечку  Василівка  відбувся грандіозний поетично-пісенний фестиваль «В стенах "Серебряного века" 2016». Фестивалю тільки три роки, але він має великий попит по числу учасників. Надання фестивалю статусу Міжнародного розглядався ще з моменту проведення його у перший рік і тепер цей статус затверджено остаточно.

 

Неперевершена ідея засновника цього творчого проекту народилася у Дениса Філатова, поета, учасника Василівського лытературно-творчого об’єднання «Ліра». Це поетично-пісенне свято надало місту особливого колориту і доброго шанування для Запорізького краю. Садиба Попова, освячена віршами поетів і піснями сучасних авторів, приймала гостей різних країн: Білорусі, Ізраїля, Італії, Казахстану, Росії, США та представників із п’ятнадцяти містечок нашої рідної України.

 

Запорукою успіху фестивалю стала підтримка народного депутата України Володимира Бандурова, депутатів Запорізької обласної ради Сергія Грачова і Катерини Луценко, голови Василівської районної державної адміністрації Валерія Кошеленко, голови районної ради Дениса Калініна, голови міської ради Людмили Цибульняк. Партнерами фестивалю стала Василівська центральна районна бібліотека для дорослих (директор Валентина Усова), Василівський Центр культури та дозвілля (директор Володимир Шаталінський) та підприємці міста і району: Віктор Бойченко та Віталій Щербак.

 

Відгук творчої міжнародної еліти подарував фестивалю прекрасного настрою і натхнення глядачеві у концертній залі Будинку культури. Святкова зала палацу була переповнена. Атмосфера любові до рідного краю, до найкращого майбутнього, порозуміння одне одного у цьому складному світі об’єднувало усіх одним бажанням миру між усіма людьми на планеті .

 

Члени журі у складі експертної комісії - Ірина Іванченко (Київ), Василій Крилатий (Василівка), Анна Лупінос (Запоріжжя), Денис Філатов (Василівка), Лорина Тесленко (Запоріжжя), Тетяна Богданова (Запоріжжя) - були виснажені щабелем конкурсної творчості. Дуже високий рівень поезій та пісенного мистецтва ускладнював оцінювання конкурсного фестивалю. Однак компетентне журі зробило свої висновки й оцінило учасників.

 

Серед 170 поетів і 30 пісенних авторів вокальних творів були визначені переможці фестивалю. В номінації «Поезія» - три переможця з відзнакою фестивалю: Ніна Беланова і Людмила Некрасовська (м.Дніпр), а також запоріжанка Тетяна Осінь.

В номінації «Пісенне мистецтво» - два переможця з відзнакою фестивалю: столичний птах Євген Орел (Київ) та Василівський соловей В’ячеслав Косов.

 

Фестивалем були призначені інші звання лауреатів і дипломантів. Але кульмінаційним трендом фестивалю стала поетична збірка, - Альманах-2016 «В стенах Серебряного века», яка поповнить полиці бібліотек Запоріжжя, Василівки та інших міст України. Цей альманах став результатом титанічної праці редактора поетичної збірки, запорізького поета, керівника літоб’єднання «Пошук» - Лорини Тесленко.

Особлива подяка - організатору фестивалю, голові експертної комісії, поету Василю Крилатому (м.Василівка). Його терпіння й зусилля були виправдані й оцінені глядачами бурними оплесками.

 

На останню мить констатації вимовляється одне єдине: віват фестивалю «В стенах Серебряного віку - 2016»! Ми чекаємо нових учасників у наступному році для відкриття творчих імен, для ствердження любові і миру на рідних землях України, навколо неї і далеко за її межами.

 

 

Анастасія Вічуга

(За матеріалами сайту РДА)

      

Просмотров: 356 | Добавил: festpoez | Рейтинг: 5.0/3
Всего комментариев: 0
avatar
Меню сайта
Вход на сайт

Поиск
Календарь
«  Июль 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Статистика